RADYO TELEVİZYON VE SİNEMA

Radyo-Televizyon ve Sinema Bölümü, 2001–2002 akademik yılında ek kontenjanla öğrenci alarakeğitim ve öğretime başlamıştır. 2009–2010 öğretim yılında da ikinci öğretim açılarak eğitim ve öğretim faaliyeti genişletilmiştir.

Bölüm dersleri alanında uzman öğretim elemanları tarafından yürütülmekte, bölümde okutulan dersler de radyo televizyon alanındaki yeniliklere bağlı olarak güncellenmektedir. Bölüm öğrencilerine uygulamalı eğitim vermek amacıyla kurulan Fırat TV ve Radyo Fırat stüdyolarında uzman öğretim elemanlarının gözetiminde bölüm öğrencileri tarafından Elazığ şehir merkezine radyo ve televizyon yayını yapılmaktadır.

Kısa film atölyesi, belgesel ve kurmaca film yapımını geliştirmek amacıyla 2009–2010 öğretim yılında faaliyete geçirilmiştir. Radyo Televizyon ve Sinema bölümü olarak amacımız; öğrencilerimizin çağını, kendi yaşadığı toplumu ve dünyayı iyi tanıyan, düşünen, sürekli sorgulayan, görsel-işitsel iletişim alanına gerek kuramsal, gerek teknik bilgi yönünden yeterli elemanlar olarak yetişmesidir.

Anabilim Dalları

Radyo ve Televizyon Anabilim Dalı
İletişim Bilimleri Anabilim Dalı
Fotoğrafçılık ve Grafik Anabilim Dalı
Sinema Anabilim Dalı

Yüksek Lİsans EğİTİMİ (İletişim Bİlİmlerİ)

Fırat Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü İletişim Bilimleri yüksek lisans programı ilk olarak 2007-2008 Güz döneminde eğitime başlamış, araştırmacıların iletişim bilimi ve disiplinler arası alanda çalışmalar/projeler yapabilmelerine olanak sağlamıştır.

Akademik Kadro                 Dersler ve Ders İçerikleri          Bölüm Bilgi Paketi (AKTS&ECTS)

Birimler