Tanıtım

Fırat Üniversitesi İletişim Fakültesi  2001–2002 eğitim-öğretim yılında Radyo, Televizyon ve Sinema Bölümü ile eğitim hayatına başlamıştır. Fakültemiz bünyesinde Radyo-Televizyon ve Sinema, Halkla İlişkiler ve Tanıtım, Gazetecilik ve Görsel İletişim Tasarımı olmak üzere toplam 4 bölüm bulunmaktadır. Fakültemizde 2 Profesör, 5 Doçent, 11 Dr. Öğr. Üyesi,  3 Öğretim Görevlisi ve 9 Araştırma Görevlisi olmak üzere toplam 30 akademik personel, 16 idari personel ve 16 sürekli işçi görev yapmakta olup, öğrenci sayımız Ocak 2020 itibarıyla 2082’dir. Ayrıca, Fakültemizdeki uygulamalı eğitime katkı sunmak amacıyla, bünyemizde bir TV kanalı (Fırat TV) ve bir uygulama gazetesi (Fırat Haber Gazetesi) bulunmaktadır. Fakültemiz, medya ve iletişim sektöründeki güncel değişiklikleri takip ederek öğrencilerini geleceğe hazırlamayı hedeflemektedir.

Radyo, Televizyon ve Sinema Bölümümüz bünyesinde Fırat TV ve Radyo Fırat stüdyolarında sağlanan uygulamalı çalışma imkânları ile öğrencilerimizin gelişimleri desteklenmektedir. Fakültemizde 2017’de FÜBAP projesiyle kurulan Film Prodüksiyon Merkezi ve mevcut diğer teknik ekipmanlar ile ders uygulamalarının yanı sıra öğrenci projelerine destek sağlanmaktadır.  Bölümümüzde Sinema Topluluğu, Medya ve İletişim Öğrenci Topluluğu ve Fotoğrafçılık Öğrenci Topluluğu aktif olarak çalışmalar yürütmektedir.

Fakültemiz Gazetecilik Bölümünün uygulama aracı olan Fırat Haber Gazetesi ise öğrencilerimize habercilik alanında pratik yapma olanağı sağlamaktadır. Fırat Haber Gazetesinin dijital platforma taşınması da öncelikli hedeflerimiz arasındadır. Ocak 2020 itibarıyla, Radyo, Televizyon ve Sinema  Bölümünde I. ve II. öğretimde toplam 703, Gazetecilik Bölümünde 644, Halkla İlişkiler ve Tanıtım Bölümünde 674 ve Görsel İletişim Tasarımı Bölümünde ise 61 öğrencimiz bulunmaktadır. Ayrıca, Sosyal Bilimler Enstitüsü bünyesinde İletişim Bilimleri Ana Bilim Dalı olarak yüksek lisans ve doktora düzeyinde eğitim-öğretim faaliyetlerimiz devam etmektedir.