Tanıtım

Fırat Üniversitesi İletişim Fakültesi, 19.09.1997 tarih ve 23115 Sayılı Resmi Gazete’de yayımlanan Bakanlar Kurulu’nun 97/9930 sayılı kararı ile kuruldu. 2001–2002 Eğitim-öğretim yılında Radyo Televizyon ve Sinema Bölümü ile eğitim-öğretime başlayan İletişim Fakültesi, 2004–2005 eğitim-öğretim döneminde ilk mezunlarını verdi. 2009–2010 eğitim-öğretim döneminde Halkla İlişkiler ve Tanıtım Bölümü’nün I. öğretimine, Radyo Televizyon ve Sinema Bölümü’nün ise II. öğretimine öğrenci kabulüne başlandı. 2010–2011 eğitim-öğretim yılında döneminde Halkla İlişkiler ve Tanıtım Bölümü’nün II. öğretimine; 2013-2014 eğitim-öğretim yılında itibaren birinci ve ikinci öğretime öğrenci kabulü gerçekleştirildi.  2009–2010 Eğitim-öğretim döneminde Görsel İletişim Tasarımı Bölümü açılmış olup öğrenci kabulü için Yükseköğretim Kurulu ile gerekli çalışmalar yürütülmektedir.

Geleceğine umutla bakan, Atatürk İlke ve İnkılâplarına bağlı, devletin temel ilkelerini özümseyen, çağdaş, kültür ve değerlerle donanımlı genç iletişimcileri yetiştirmeyi kendine amaç edinen İletişim Fakültesi'nde, 2 profesör, 2 doçent, 11 yardımcı doçent, 1 öğretim görevlisi, 12 araştırma görevlisi, 1 okutman ve 1 uzman olmak üzere 30 akademik personel görev yapmaktadır. 18 idari personelin görev yaptığı fakültemizde 2014-2015 Eğitim-öğretim yılı itibariyle eğitim-öğretim gören öğrenci sayımız 1500 kişiye yaklaşmıştır. İletişim Fakültesi, Malatya Yolu üzerinde Kesikköprü Yerleşkesinde temeli atılan yeni binasına, 2015 yılı güz dönemi ile taşınmıştır.

Fakültemiz fiziki altyapısı, yetkin teknik donanımı, köklü akademik kültürü ve giderek güçlenmekte olan akademik kadrosuyla geleceğe güvenle bakmaktadır. Fakültemizde dört yıllık lisans eğitimine ek olarak, Fırat Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü bünyesinde İletişim Bilimleri Ana Bilim Dalında "tezli yüksek lisans" programı da yürütülmektedir. Enstitü bünyesindeki İletişim Bilimleri Ana Bilim Dalı aracılığıyla doktora programı açılması yönünde çalışmalar tamamlanma aşamasındadır.

İletişim Fakültesi Kurum İçi Değerlendirme Raporu