Sinefi

Sinema Öğrenci Topluluğu (Sinefi), Fırat Üniversitesi İletişim Fakültesi’nde 2014 yılında çalışmalarına başladı. Daha önceki yıllarda Atölye Fırat Kısa Film olarak çeşitli çalışmalar yapılmıştr. Fakültemizin yeni binasında C Blok 2.katında bulunan Senaryo Atölyesinde çalışmalar yürütülmektedir. "Sine", sinemayı; "" ise "Fırat İletişim"i anlatmaktadır. Atölyenin amacı, Fırat Üniversitesi İletişim Fakültesi öğrencilerinin, kendi alanlarındaki teorik ve pratik projelerine destek vermek, Radyo Sinema ve Televizyon Bölümü öğrencilerinin kısa film yapımına teşvik etmek ve atölye imkânlarını kullanarak öğrencilere alan açmaktır. Sinefi "film gösterimleri yapar, filmleri okuma pratiklerinde alanında uzman kişileri, öğrencilerle buluşturur... Fikir üretir, onları uygulamaya geçirir ve deneyimlerini üniversitelilerle paylaşır. Koordinatörlüğünü Arş.Gör. Yunus NAMAZ'ın üstlendiği Sinema Topluluğu'nun başkanlığını ise RTS Bölümü öğrencisi Hessin Taşkın yapmakta... Atölye, haftalık toplantılar düzenlemekte, İletişim Fakültesinde ve üniversitede film gösterimi, söyleşi ve seminerler yapmaktadır. En önemlisi ise belgesel ve kurmaca kısa filmlere imza atmaktadır. 2012 yılından bugüne 10'a yakın çalışma yapıldı. Hayata Vuran Dalgalar, Bir Dünya Varmış, Bağlanmak bunlardan birkaçı...Bunlardan Senin Seçimin adlı çalışma, 2014 yılında İstanbul'da Türkiye birinciliği elde etti. Bu eserin senaryosu ve kurgusunu, çekimlerini SİNEFİ organize etmiştir. Çalışma Elazığ Bilim ve Sanat Merkezi ile ortaklaşa yapılmıştır. 2015 yılında ise iki kısa film yapıldı. Bunlar Dönüşümün Resmi ve Masumiyetin Düşüşü'dür... 2016 yılı içerisinde Sinefi ekibinden 3 kişi Aydın'a gönderilerek Körüklü Çizme Belgeselinin çekimlerini yapmıştır. Film yapım aşamasındadır. Bu yıl içinde bazı projelerin hayata geçirilmesi için görüşmeler ve istişare toplantıları yapılmaya devam edilmektedir.

Fakültemizde çalışmaları devam eden diğer iki öğrenci topluluğu daha vardır. Bunlar, "Fotoğrafçılık Topluluğu ve Medya Topluluğu"dur... Medya Topluluğu'nun koordinatörlüğü Yrd.Doç.Dr. Feridun NİZAM, Fotoğrafçılık Topluluğu'nun koordinatörlüğü ise Öğr. Gör. Recep BAĞCI tarafından yapılmaktadır.

Not: Her üç topluluk da haftalık rutin toplantılar yapmakta ve öğrenci projelerine açık olduklarını belirtmektedirler.