Fakültemiz Faaliyetleri

14 NİSAN 2016: Üniversitemiz İletişim Fakültesi ve Basın İlan Kurumu Genel Müdürlüğü tarafından 14 Nisan 2016 Perşembe günü İletişim Fakültesi Amfi-2 Salonunda "Medyada Yeni Yönelimler ve Gazeteciliğin Geleceği" konulu konferans düzenlendi. Konferansa konuşmacı olarak Basın İlan Kurumu Genel Müdür Yardımcısı Mustafa CANBEY katıldı.
İletişim Fakültesi Konferans Salonunda yapılan konferansa, Rektörlük yönetiminden, Elazığ'daki çeşitli kurum ve kuruluş çalışanları, medya mensupları ve İletişim Meslek Lisesi öğrencileri ile üniversite öğrencileri katıldı. Açış konuşması Rektör Demirdağ'ın, "Medya, her yönüyle toplumun şekillenmesinde ve toplumun doğruları öğrenmesinde önemli bir yere getirmektedir" sözleriyle başladı. Basın İlan Kurumu (BİK) Genel Müdür Yardımcısı Mustafa Canbey “Medyada Yeni Yönelimler ve Gazeteciliğin Geleceği” başlıklı konferansta katılımcılara konuyla ilgili bazı bilgilere yer verdi ve "Yeniçağın, medyayı inanılmaz bir şekilde etkilediğini, çağımızda yaşanan teknolojik unsurların medyayı ciddi biçimde etkilediğini" kaydetti.
Canbey, "sadece teknoloji değil, medya teknolojisinde yaşanan gelişmeler medyayı derinden etkilemeye başlıyor. 2050’li yıllarda gazeteler sona erecek diyorlar. Çünkü kitleler nerede olursa medya da oraya yöneliyor. Şimdi herkesin sosyal medyası ve interneti var. Haberler o kadar hızlı yayılmaya başlıyor ki gazetenin, radyonun ve televizyonun, Dijital Devrim tehlikesini fark etmesi gerekiyor”.

17-18 MART 2016: Fırat Üniversitesi Sinema Topluluğu tarafından düzenlenen "Birinci Kısa Film Buluşmaları" 17 Mart- 18 Mart'ta yapılan 3 atölye çalışması ve Panelin ardından sona erdi... 17 Mart Perşembe günü Kurmaca Film Atölyesi ve akabinde Saat: 14.00'da İletişim Fakültesi AMFİ Salonunda "Yönetmenlerle Kısa Film üzerine" başlıklı bir söyleşi/panel yapıldı. 18 Mart Cuma ise iki atölye çalışması (Animasyon ve Kurmaca film atölyesi) daha yapıldı. Öğrenciler yönetmenlerin film üretim süreçlerini bizatihi görme imkanı elde etti.

19 NİSAN 2017: "MESLEKİ YETERLİLİK SERTİFİKASI VE MEDYANIN GÜNCEL DURUMU” KONFERANSI

(etkin sekme)

RATEM Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf Gürsoy, Fırat Üniversitesi İletişim Fakültesi öğrencileriyle bir araya geldi. Gürsoy’un konuşmacı olduğu “Mesleki Yeterlilik ve Medyanın Güncel Durumu Konferansı”, 19 Nisan 2017 tarihinde fakülte amfisinde gerçekleşti.

​“Aklıma Bir Fikir Geldi” yarışması başta olmak üzere, ülkemizin dört bir köşesindeki iletişim fakültesi öğrencileriyle çeşitli organizasyonlarda bir araya gelen RATEM, bu kez de Elazığ Fırat Üniversitesi’nde geleceğin iletişimcileriyle buluştu. RATEM Başkanı Yusuf Gürsoy’un konuşmacı olarak davet edildiği Mesleki Yeterlilik ve Medyanın Güncel Durumu Konferansı’na öğrenciler büyük ilgi gösterdi.

Konferans içeriğinde Gürsoy, Radyo ve Televizyon yayıncılığı alanında Türkiye’nin meslek standartlarını belirleme ve mesleki yeterlilikleri belgelemeye yetkili tek kuruluşu olan RATEM’in Başkanı olarak, genç dinleyicilere Mesleki Yeterlilik konusunda tecrübe ve gözlemlerini aktardı. Aynı zamanda medyanın bugünü, sorunları ve geleceğini masaya yatırarak öğrencilere sektörün güncel durumu hakkında bilgi verdi.

Kaynakwww.ratem.org