Öğrencimiz TRT'nin programında birincilik ödülü kazandı

FIRAT ÜNİVERSİTESİ İLETİŞİM FAKÜLTESİ ÖĞRENCİLERİNDEN 'GÖKHAN METİN BOZOKUL' ÖNEMLİ BİR BAŞARIYA İMZA ATTI

TRT Haber ve TRT Türk televizyonlarında ortak yayınlanan, genç iletişimcilerin habercilik yeteneğini sergilediği ''Yeni Nesil Haberciler'' programında fakültemiz Radyo Televizyon ve Sinema bölümü son sınıf öğrencisi Gökhan Metin Bozokul birinci oldu.
TRT Genel Müdürlüğünün genç iletişimcileri sahada desteklemek amacıyla yürüttüğü proje kapsamında ‘Haberciliğe Meraklı Üniversite Öğrencileri, Ekipmanlar Bizden, Haberler Sizden’ sloganıyla başlatılan projeye Fırat Üniversitesi İletişim Fakültesi Radyo Televizyon ve Sinema bölümü son sınıf öğrencimiz Gökhan Metin Bozokul’da katılmıştı.
13 farklı iletişim fakültesinden 13 öğrencinin yarıştığı yarışmada öğrenciler 13 hafta boyunca spordan sağlığa, ekonomiden magazine kadar çeşitli konularda haberler hazırladılar.
Nisan ayından beri hazırlıkları devam eden program, Haziran ayında genç iletişimcilerin haberleriyle ekranlarda seyirci ile buluştu.
Jüri tarafından haberleri değerlendirilen öğrenciler, aldıkları yıldızlarla özel hediyelerle buluştu. Yaklaşık 7 aydır devam eden program 2 Ekim'de sona erdi. Her hafta en iyi 3 haberin yıldızla puanlandığı yarışmada öğrencimiz Gökhan Metin Bozokul ve Karadeniz Teknik Üniversitesi öğrencilerinden Murat Makas en fazla yıldızı toplayarak birinciliği paylaştı.

TÜRKİYE'DE İLK
İletişim fakültesi öğrencilerine yönelik hazırlanan yarışma programı, formatı bakımından Türkiye de bir ilk idi. İlk kez bir yarışma programı, haber formatında izleyici karşısına çıktı.

FAKÜLTEMİZ ÖĞRENCİSİ ''GÖKHAN METİN BOZOKUL'' ÜSTÜN BİR BAŞARI GÖSTEREREK ÜNİVERSİTEMİZİ EN İYİ ŞEKİLDE TEMSİL ETTİ
TRT Televizyonlarında yayınlanan ‘Yeni Nesil Haberciler’ programında okulumuzu temsil eden Fırat Üniversitesi İletişim Fakültesi Radyo Televizyon ve Sinema bölümü son sınıf öğrencimiz Gökhan Metin Bozokul, yayınlanan ilk bölümde "Gelecek Vaadeden Haberci" seçilerek haftanın birincisi olmuştu. Her hafta başarılı bir şekilde derece elde eden Bozokul, son bölümde ise Türkiye birincisi olarak ''Yeni Nesil Haberciler'' programına damga vurdu.
Öğrencileri destekleyici ve onları mesleki alanlarda geliştirmelerine olanak sağlayan bu tür projelerin daha fazla hayata geçirilmesinin gerekli olduğunu söyleyen Bozokul:
''TRT Genel Müdürlüğünün böyle güzel bir projesinde yer almak benim için gurur verici. İki yıl önce TRT'de stajımı gerçekleştirdim. Bölümümü ve bu mesleği çok seviyorum. Farklı farklı projelerde yer aldım. Belgesel çekimlerimiz oldu.Kendi mesleğimde kendimi nasıl geliştirebilirimin yollarını aradım. Ve daha sonra böyle güzel bir proje ile karşılaştım. Neden bende böyle bir projede yer almayayım dedim başvuru yaptım ve başvurum onaylandı. Yaklaşık dört ay kendi özel haberlerimi yaptım. Üç aylıkta ön hazırlık ve yayınlanma süreci oldu. Üniversitemizde fazlası ile teorik alanda iyi eğitim alıyoruz. Fakat pratik olarak biz öğrencilerin bir şeyler yapması gerekiyor. Böyle projelerle uygulamalı olarak da kendimi geliştirme fırsatı buluyorum. Verdiğim emeklerin getirdiklerini görünce mutlu oluyorum. Bu projenin bana kattıkları çok fazla. Üniversitemizi en iyi şekilde temsil ettiğim ve bu başarıyı elde ettiğim için çok mutluyum. Türkiye Radyo Televizyon Kurumu'na, İletişim bölümü okuyan öğrencilere böyle bir fırsat ve destek verdiği için çok teşekkür ediyorum.'' dedi.

BİRİNCİLİK ÖDÜLÜ ‘DSLR’ FOTOĞRAF MAKİNESİ
Program sonunda birinci olan Gökhan Metin Bozokul ve Murat Makas büyük ödül olan DSLR Fotoğraf Makinesi kazandı.

Öğrencimizi bu başarısından dolayı kutluyoruz.